Hyra en bostad på Godisfabriken

Väljer du att bo i hyresrätt får du en trygg och stabil bostadsekonomi. Du betalar samma summa varje månad och får underhåll, reparationer och service på köpet. Smidigt och problemfritt.

En anrik plats får nytt liv

För dig som vill hyra din bostad på Godisfabriken
finns flera olika alternativ.  K2A har 132 lägenheter, Gavlegårdarna bygger två hus med totalt 115 lägenheter, Pure Housing 67, Riksbyggen 121 lägenheter och NCC cirka 130

Hyreslägenheterna är i storlekarna 1–4 rum och kök. Alla hyresvärdar har varsin bostadskö, så när lägenheterna släpps behöver du anmäla ditt intresse hos respektive hyresvärd. Ett tips är att ställa dig i kö så tidigt som möjligt.

Detta är några av fördelarna med att bo vid Godisfabriken

Nära till vatten

Att bo i centrala Gävle och ha vattnet som närmsta granne är få förunnat. På Godisfabriken får du det. Gästhamnen ligger nära, kanske har du båtbekanta som vill hälsa på? Funderar du på egen båt finns båtplatser att hyra.

Levande stadsdel

Nya hus och historiska byggnader. B&B, förskola, mobilitetshus, ICA Nära och saluhall med bistro. En matbit och hockey hos Brödernas, uteserveringar och torghandel – här blir det liv och rörelse en stor del av dygnet.

Fordonspool

Har du vågat räkna på vad din bil kostar? Låna en poolbil eller el-lastcykel när du behöver i stället. Alternativen finns nära till hands i mobilitetshuset.

Bilfri stadsdel

Avgasfritt och tryggt för barnen blir det med bilfria gator inne i Godisfabrikens kvarter. Parkerar och laddar fordon gör du i mobilitetshuset. God kollektivtrafik med tidsangivelse redan i porten förenklar för ett mer bilfritt liv.

Hållbara energilösningar

Med markvärme i hela området slipper du både slask och halka. Regnvatten tas om hand och mat- och restavfall sugs under jord. Mini-återvinningscentral för övrigt avfall finns i mobilitetshuset. Genomtänkt och hållbart.

Bra läge

Med en kort promenad till Gävle C öppnar sig nya möjligheter, till exempel jobb på annan ort. Från Ahlgrens torg till Stortorget tar det 20 minuter att gå och vill du träna behöver du knappt gå alls då Fyshuset ligger i kvarteret bredvid.

Gröna promenadstråk

I områdets många grönområden kan du ladda dina batterier. I flera av dem kan du dessutom ladda mobilen. När hunden behöver motion är det nära till den 3000 kvadratmeter stora hundrastgården på Atlasgatan.

Kultur inom räckhåll

Konstnären Stefan Otto har fått uppdraget att gestalta i stadsdelen, och skulpturen ”Staden vid havet” av Marjatta Weckström ser du i Ahlgrens park. Gävle konstgrafiker finns i kvarteret bredvid och Länsmuseet ligger bara 10 minuter bort om du promenerar.

Godisfabrikens hyresvärdar

Gavlegårdarna | 115 hyresrätter, 1-4 rok

Bo i Godispalatset eller Pralinhuset

Här får grönskan stort utrymme. Du får ett eget träd på din balkong och i de flesta lägenheter en sju kvadratmeter stor vinterträdgård. Träfasader ger ett varmt intryck även utifrån.

K2A
K2A | 132 hyresrätter, 1-3 rok

Svanenmärkta hus i svenskt trä

Här kan du se fram emot ett bekvämt boende med hög boendestandard hos en kundfokuserad hyresvärd. Lägenheterna får ekgolv och stora fönsterpartier med generöst ljusinsläpp.
Pure Housing | 67 hyresrätter, 1-3 rok

Moderna lägenheter med unik grön design

Söker du ett boende som erbjuder både funktion, finess och en varm naturkänsla? Passa på att flytta i trähuset som har hämtat sitt utseende från tallkotten och naturen. Som hyresgäst erbjuds du bland annat en fantastisk takterrass där du kan möta solnedgången.
Riksbyggen | 121 hyresrätter, 1-4 rok

Bostäder med livskvalitet i fokus

Att dricka morgonkaffe på balkongen med utsikt över Gavleån och bo i en stadsdel med alla tänkbara bekvämligheter utanför dörren – det är exempel på det goda liv som Riksbyggen vill utveckla på Godisfabriken.
NCC | ca. 130 hyresrätter, 1-4 rok

Hyresrätter med karaktär

NCC uppför ett 130 tal välplanerade hyresrätter i ett av godisfabrikens kvarter. Husen byggs i 3-6 våningar som andas den industrikaraktär som präglat tidigare verksamheter på platsen.