Andreas vill skapa matglädje på Godisfabriken

Han är i stort sett uppvuxen på ICA då pappan har drivit butik i både Gävle och Sandviken. Själv har han drivit ICA Nära i Kilafors och lyft butiken till att bli bäst i Hälsingland. 31-årige Andreas Hedberg är handlaren som kommer att driva Godisfabrikens ICA-butik som öppnar 2023.

Andreas har drivit ICA-butik i sex år, innan dess var han butikschef för Urban Deli på Nytorget i Stockholm. Han har alltid velat skapa matglädje.

– Man ska bli glad av att handla! Vi satsar på en bra frukt- och gröntavdelning och det ska alltid finnas något extra i butiken. säger Andreas.

ICA Nära kommer att ligga på Ahlgrens torg, i bottenplanet på det ena av Gavlegårdarnas två hus på Godisfabriken. Den öppnar våren 2023.

– Vi i familjen har pratat i flera år om vilket guldläge Godisfabriken är, och det ska bli så roligt att få starta en verksamhet från scratch denna gång. Att Diléns ligger granne med oss ser vi bara som en fördel – båda riktar sig till matglada kunder och vi kompletterar varandra bra, fortsätter Andreas.

Tiden fram till öppning kommer Andreas att ha fullt upp. Förutom att avsluta sitt engagemang i butiken i Kilafors, vara pappaledig och flytta till Sandviken ska han göra studiebesök på andra butiker och hämta inspiration.

– Jag kommer även att skapa ett konto på sociala medier så den som är intresserad kan följa processen med att skapa en helt ny butik, berättar Andreas.

ICA har fyra olika butikskoncept: Nära, Supermarket, Kvantum och Maxi. På Godisfabriken blir det en ICA Nära-butik, som är den minsta av de fyra. Sortimentet är så brett som den mindre butiksytan tillåter och anpassat till de målgrupper som handlar där – ofta de som bor eller arbetar i närheten.

ICA-butiken kommer liksom övriga Godisfabriken att präglas av ett hållbart tänk. Överskottsvärme från ICA:s kylmaskiner kommer att användas till lägenheterna i samma hus, vilket minskar energiförbrukningen.

Den nya livsmedelsbutiken, ICA Nära Ahlgrens Torg, öppnar under våren 2023.
Andreas Hedberg