Vad är Godisfabriken – Tidslinje

Nedslag i Godisfabrikens tidsresa

2014 Gavlegårdarna köper Läkeroltomten
En öde tomt

I maj står det klart att Gavlegårdarna köper den 47 000 kvadratmeter stora Läkeroltomten av Cloetta, som stått tyst sedan de sista Ahlgrens bilarna rullade ut ur fabriken i december 2013.

2018 Detaljplanen antas
Förvandla en stadsdel

Detaljplanen antas. Sju byggherrar får möjlighet att omvandla industrimark till ett attraktivt och centralt boende för framtiden, med myllrande mötesplatser och en tydlig hållbarhetsprofil.

2020 Första spadtaget genomförs
Startskottet för byggnationerna på Godisfabriken

I mars är K2A först ut med ett spadtag på Godisfabriken och senare samma år är det Gavlegårdarnas tur. Istället för det traditionella första spadtaget så planteras en rönn – en symbol för bolagets bidrag till Godisfabrikens vision om en grön och levande stadsdel.

2021 Första hyresgästen flyttar in
Första hyresgästerna flyttar in i hyreshusen för K2A.
Emma är en av de första hyresgästerna att kvittera ut nycklar till lägenhet på Godisfabriken

Gavlegårdarna, Pure Housing och Gävle Parkeringsservice  är i gång med byggnationerna av sina kvarter. Peab Bostad har säljpremiär för bostäderna i Brf Konfekten.

2026 Hållbart och levande
En helt ny stadsdel

En hållbar och levande stadsdel tar form. Från ett tyst och tomt fabriksområde skapas en stadsdel för alla. Moderna och hållbara hus delar kvarter med de gamla fabriksbyggnaderna. De kommersiella verksamheterna bidrar till att skapa en ny och unik del av Gävle. Saluhall, livsmedelsbutik, uteserveringar, torghandel, kontor, Bed & Breakfast, förskola och skola – här är det liv och rörelse en stor del av dygnet.