Köpa en bostadsrätt på Godisfabriken

Du som köper en bostadsrätt gör en investering i ditt eget boende, något som ofta visat sig vara en god affär på sikt. Det ger även en viss frihet eftersom du i större utsträckning kan styra hur du vill inreda och förändra ditt boende.

En anrik plats får nytt liv

För dig som vill köpa en bostadsrätt på Godisfabriken finns flera olika alternativ. Peab Bostad bygger 93 lägenheter i kvarter 2 varav 47 i deras första etapp, samt ytterligare lägenheter i kvarter 9. Riksbyggen bygger ca 130 lägenheter i kvarter 8.

Bostadsrätterna är i storlekarna 1–4 rum och kök. Alla bostadsföretag har varsin bostadskö, så när lägenheterna släpps behöver du anmäla ditt intresse hos respektive företag. Ett tips är att ställa dig i kö så tidigt som möjligt.

Detta är några av fördelarna med att bo vid Godisfabriken

Nära till vatten

Att bo i centrala Gävle och ha vattnet som närmsta granne är få förunnat. På Godisfabriken får du det. Gästhamnen ligger nära, kanske har du båtbekanta som vill hälsa på? Funderar du på egen båt finns båtplatser att hyra.

Levande stadsdel

Nya hus och historiska byggnader. B&B, förskola, mobilitetshus, ICA Nära och saluhall med bistro. En matbit och hockey hos Brödernas, uteserveringar och torghandel – här blir det liv och rörelse en stor del av dygnet.

Fordonspool

Har du vågat räkna på vad din bil kostar? Låna en poolbil eller el-lastcykel när du behöver i stället. Alternativen finns nära till hands i mobilitetshuset.

Bilfri stadsdel

Avgasfritt och tryggt för barnen blir det med bilfria gator inne i Godisfabrikens kvarter. Parkerar och laddar fordon gör du i mobilitetshuset. God kollektivtrafik med tidsangivelse redan i porten förenklar för ett mer bilfritt liv.

Hållbara energilösningar

Med markvärme i hela området slipper du både slask och halka. Regnvatten tas om hand och mat- och restavfall sugs under jord. Mini-återvinningscentral för övrigt avfall finns i mobilitetshuset. Genomtänkt och hållbart.

Bra läge

Med en kort promenad till Gävle C öppnar sig nya möjligheter, till exempel jobb på annan ort. Från Ahlgrens torg till Stortorget tar det 20 minuter att gå och vill du träna behöver du knappt gå alls då Fyshuset ligger i kvarteret bredvid.

Gröna promenadstråk

I områdets många grönområden kan du ladda dina batterier. I flera av dem kan du dessutom ladda mobilen. När hunden behöver motion är det nära till den 3000 kvadratmeter stora hundrastgården på Atlasgatan.

Kultur inom räckhåll

Konstnären Stefan Otto har fått uppdraget att gestalta i stadsdelen, och skulpturen ”Staden vid havet” av Marjatta Weckström ser du i Ahlgrens park. Gävle konstgrafiker finns i kvarteret bredvid och Länsmuseet ligger bara 10 minuter bort om du promenerar.

Godisfabrikens bostadsrättsaktörer

Peab Bostad | 47 bostadsrätter, 1-4 rok

Nya hem med känsla för detaljer

Med en blinkning till tidigare industrier i området planerar Peab Bostad hus med blandning av tegel och puts. Det nya möter det gamla! Bostäderna, såväl den lilla studion som fyrorna i etage, är genomtänkta in i minsta detalj.
Riksbyggen | ca. 130 bostadsrätter, 1-4 rok

Bostäder med livskvalitet i fokus

Att dricka morgonkaffe på balkongen med utsikt över Gavleån och bo i en stadsdel med alla tänkbara bekvämligheter utanför dörren – det är exempel på det goda liv Riksbyggen vill utveckla på Godisfabriken.