Frisör- och skönhetssalong flyttar in

Nu står det klart! Brynäs Salongen flyttar sin verksamhet till den bevarade Läkerolbyggnaden på Godisfabriken.

Nu har det gått över 12 år sedan Evelina påbörjade sin resa med frisörsalongen som idag även erbjuder ett brett utbud av tjänster inom skönhet.

Att arbeta på Brynäs Salongen började som ett extrajobb under grundskolan och efter att Evelina slutfört sina gymnasiestudier i Västerås där hon gick ett kombinerat frisör- och fotbollsprogram tog karriären fart på riktigt. Hon började arbeta som frisör hos Ann-Britt som då var ägare av Brynäs Salongen och där fick Evelina lära sig mycket om frisöryrket och att driva ett företag. Tanken var att hon sedan skulle ta över salongen inom några år, men det gick snabbare än tänkt på grund av att Ann-Britt blev svårt sjuk. Trots att Evelina redan som liten drömde om att bli frisör, hade hon aldrig kunnat ana att hon som 19-åring skulle driva ett eget företag.

– Det har alltid varit en dröm att få ha en egen salong, men kanske inte redan som 19-åring. Men jag kände att det var dags att testa, vad kan hända?

Brynäs Salongen beskrivs som en personlig, professionell och hemtrevlig salong med många olika tjänster inom skönhet – frisör, försäljning av smink, trådning, spraytan, håltagning, naglar samt allt inom fransar och bryn. Det har resulterat i många kunder och genom åren har Evelina känt att de har växt ur sin nuvarande lokal. Mer plats för verksamheten behövs och sedan en tid tillbaka började hon undersöka möjligheterna att flytta till en större lokal. Det fanns en önskan om att vara kvar på Brynäs och kort därpå fick en av Evelinas kollegor nys om Godisfabriken. De tog kontakt med Peter Simryd som är lokalansvarig på Gavlegårdarna för att undersöka om det fanns en lämplig lokal för verksamheten. Efter en visning i den bevarade läkerolbyggnaden stod det klart.

– Lokalen kändes klockren. Det kommer vara nytt och fräscht, vi får vara med och inreda lokalen från början och det kommer bli en rolig arbetsmiljö för oss, säger Evelina.

I framtiden satsar Evelina på att erbjuda samma typ av tjänster när verksamheten flyttar in på Godisfabriken och där finns stora möjligheter att nyttja ytorna på ett bättre sätt. I den nya lokalen som är omkring 100 kvm ska de även göra plats för att erbjuda sminkningar, något som tidigare har prioriterats bort på grund av platsbrist. Det finns även en vision att i framtiden erbjuda massage i salongen.

Under veckodagarna har salongen flexibla öppettider där kundens behov står i största fokus, vilket också kan innebära att de med jämna mellanrum håller öppet även på kvällar och helger. När de flyttar in i den nya lokalen på Godisfabriken följer hela gänget från salongen med och det kommer vara samma öppettider som tidigare.

På Godisfabriken kommer det finnas en härlig variation av verksamheter som skapar goda förutsättningar för en levande och attraktiv stadsdel för både boende och besökare.

– Det känns jättebra för oss att en hyresgäst som vi har ett samarbete med sedan tidigare väljer att expandera och flytta till Godisfabriken under hösten 2023, säger Peter Simryd.

Brynäs Salongen beräknas öppna i slutet av 2023 i Läkerolbyggnaden.