Diléns Gourmandis – ett kulinariskt paradis för matälskare

Gävle får äntligen en saluhall, och inte vilken saluhall som helst. Lokala gourmanderna Diléns flyttar in i den 650 kvadratmeter stora saluhall som byggs av Gavlegårdarna i Godisfabriken.

Hos Diléns är mat en upplevelse

När Gavlegårdarna frågat Gävleborna vad de helst vill ha för utbud i de nya kvarteren är saluhall ett återkommande svar. Genom åren har det också funnits många rykten om etableringar av just en saluhall på flera adresser, Rådhuset är bara en av dem.

Den saluhall som bolaget nu bygger i Godisfabriken är belägen vid stadsdelens främsta mötesplats – torget – på samma plats där den tidigare packhallen fanns.

Diléns saluhall får manuell försäljning av premiumprodukter som kött, fisk, fågel, ost och färdigmat. Här finns också en restaurang med bistrodel och uteservering i kvällssol.

– Saluhallen ger oss allt vi behöver. I rökeriet kan vi ta hand om fisk och kött, vi kan förädla vår egen salami och parmaskinka. I fågeldisken kommer vi att erbjuda både kyckling, kalkon, anka och vildfågel, berättar Mikael Dilén.

Diléns vill skapa en miljö som inspirerar och engagerar alla sinnen.

– Vår affärsidé bygger på hantverk. Vi vill visa vårt arbete och de glasade ytorna gör att besökarna kommer att se det vi gör, samtidigt som de kan gå omkring och låta sig inspireras av vårt utbud.

Diléns erbjuder i första hand ekologisk och närproducerad mat av absolut högsta kvalitet med minsta möjliga påverkan på miljön. Deras mål är en trygg plats att vistas i och handla – för alla matälskare.

Mikael och Charlotte Dilén, båda med mångårig erfarenhet från detaljhandel, kommer att anställa flera nya medarbetare i och med att verksamheten växer. De planerar redan för både vin- och matprovningar, eftermiddagsbubbel med delitallrikar på helgerna samt andra events.

Den nya saluhallen beräknas stå klar hösten 2023.