Moderna lägenheter med unik grön design – Välkommen till Tallkotten

Söker du ett boende som erbjuder både funktion, finess och en varm naturkänsla? Passa på att flytta in i trähuset som hämtat inspiration från tallkotten och naturen. Som hyresgäst erbjuds du bland annat en fantastisk takterrass där du kan möta solnedgången.

Byggstart: Hösten 2020

Inflytt: Mars 2022

Genomtänkt oas med naturen i fokus

Pure Housing är en del av The Pure Circle AB, en privatägd koncern som fokuserar på långsiktiga och hållbara investeringar. Bolaget utvecklar hyresrätter och samhällsfastigheter i trä för egen förvaltning på tillväxtorter runtom i Sverige. Då miljö och hållbarhet är viktiga för bolaget så tillverkas alla husen i Sverige.

I bostadsområdet Godisfabriken har Pure Housing uppfört ett hus i åtta våningar med plats för 67 yteffektiva lägenheter på 1–3 rok mellan 25 – 67 kvm. Singelhushåll, unga vuxna, barnfamiljer eller pensionärer, huset Tallkotten har något för flera faser i livet.

Huset är i korslimmat trä med modern volymbyggnadsteknik för att minimera klimatpåverkan. Inspiration till huset är hämtat från skogen och naturen. Fasadens svarttjärade panel för tankarna till fallna tallkottar med sina spretiga fjäll och ger en ny spännande siluett till Gävles stadsbild. Husets entréplan har ockragul puts precis som grannen, den allra första Ahlgrensfabriken, som bevaras på området. 

Huset har sedumtak och solceller för att skapa ett mer energisnålt hus. Naturkänslan fortsätter in i lägenheterna, här är både tak och flera väggar i naturligt trä. De flesta lägenheterna har franska balkonger med generösa dubbeldörrar. De stora fönsterna ger ett fint ljusinsläpp och bidrar även till en varm känsla. Lägenheterna har genomgående hög boendestandard och utrustas bland annat med kök från Marbodal.

Högst upp finns en stor solig takterrass med en fantastisk utsikt över Godisfabriken, Gavleån och Gävle Strand. Här erbjuds du som hyresgäst en grön oas med en vacker pergola och grön växtlighet för fina sommarkvällar i solnedgång.

På entréplan kommer det att finnas ett väl tilltaget cykelrum samt barnvagnsrum. Boende i fastigheten får tillgång till en fordonspool som blir placerad i stadsdelens mobilitetshus.

Godisfabriken erbjuder ett brett serviceutbud, och det planeras även för en förskola i området. Gröna promenadstråk, en mix av bostäder och människor, närhet till city och centralstation och ett fint läge nära Gävle Strand och havet – kort och gott, Godisfabriken har något för alla.

Tallkotten

8-våningshus

Kontaktperson

Pure Housing

Caroline Malmström

caroline@thepurecircle.se

Intresseanmälan

Läs mer på Pure Housings hemsida och lämna en intresseanmälan.