Brödernas kommer till Godisfabriken

Läkerolbyggnaden i tegel, där den klassiska neonskylten sitter kvar, är en av de tre fabriksbyggnader som bevaras i den nya stadsdelen. Här glasas bottenvåningen för restaurangen som får sju meter i takhöjd och uteservering med bästa kvällssolläge ut mot Ahlgrens torg.

Familjär restaurang med hockeytema

Gavlegårdarna har tecknat avtal med Brödernas som öppnar i nyrenoverade lokaler i den anrika Läkerolbyggnaden.

– Det finns en enormt hög efterfrågan för Brödernas ute i landet och vi är stolta att tillsammans med Gavlegårdarna öppna en restaurang på en attraktiv plats för vår satsning. Gavlegårdarnas fastigheter har mött alla våra förväntningar och tillsammans får vi förutsättningar att öppna en modern restaurang med rymliga och praktiska ytor i ett centralt läge, säger Joakim Wiklander.

Familjen är i fokus och menyn består av såväl hamburgare som napolitansk pizza och sallader. Restaurangen får även en bardel där Brödernas IPA och APA serveras.

– Gavlegårdarna är stolta att Brödernas väljer Godisfabriken för sin etablering i Gävle. Deras ishockeyinspirerade koncept och en delägare som spelar i NHL tror vi kommer bli framgångsrikt i en hockeystad som Gävle. Inriktningen på menyn kompletterar andra aktörer i området och stadsdelen Brynäs får en första restaurang knuten till ett känt koncept, säger Peter Simryd, lokalansvarig på Gavlegårdarna.

Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander i Stockholm och finns nu med 28 restauranger runt om i Sverige. Tillsammans med Entreprenörerna Monir Kalgoum och svenska NHL-spelaren Mika Zibanejad från New York Rangers driver de nu kedjans expansion vidare ut i Sverige.

Den nya restaurangen beräknas öppna under 2024.