Nu öppnar norra Sveriges största laddhubb

1 mars är det äntligen fritt fram att rulla in i mobilitetshuset Pralinen! Här finner du över 500 parkeringsplatser, varav 135 av dem är laddplatser för elfordon – detta gör Pralinen till den största laddhubben norr om Stockholm. Med fler laddplatser på ett och samma ställe ökar vi möjligheten för både boende och besökare att ladda sin elbil på ett tryggt ställe. 

 

Vi ser till att det finns parkering för det som behövs – när det behövs! 
I Pralinen finns möjlighet att hyra rörliga parkeringsplatser. Det innebär att du inte har någon specifik parkeringsplats, utan parkerar där det är ledigt. Utöver de förhyrda, rörliga parkeringsplatserna finns även besöksparkering, cykelparkering med laddmöjlighet för elcykel, servicestation för enklare cykelmek samt postboxar där du kan hämta dina leveranser. Vi gör även plats för olika typer av fordonspooler – allt för att underlätta din vardag. 

Mer än bara parkering
I mobilitetshuset placeras Godisfabrikens sopsugsterminal. Boende slänger sitt mat- och restavfall i olika nedkast i anslutning till den egna fastigheten och sedan transporteras soporna med hjälp av en luftström genom rör i marken till terminalen. Detta gör att sopbilen inte behöver köra inne på området, vilket leder till mindre avgaser och högre trafiksäkerhet. 

Säkert passersystem i mobilen
I Pralinen används passersystemet Parakey som gör att du som har ett aktivt parkeringsabonnemang kan låsa upp mobilitetshuset dygnet runt med din mobiltelefon. Du laddar ner appen kostnadsfritt och kan sedan använda din smartphone som nyckel i stället för nyckelkort, taggar och koder. Besöksparkeringens öppettider är 06.00-00.00. 

Du kan redan nu ansöka om att hyra en parkeringsplats. Detta gör du enklast via Gävle Parkeringsservice webbportal och väljer det abonnemang som passar dig och dina behov bäst.