Pure Housing och K2A bjuder in till mobilitetsevent

Lördagen den 7 maj, klockan 11.00–14.00, bjuder K2A och Pure Housing in sina hyresgäster och allmänheten till ett gemensamt mobilitetsevent på Godisfabriken, tillsammans med Gävle kommun, Gävle Parkeringsservice, X-trafik, Cykelköket och Brödernas.

Eventet är en del i Godisfabrikens mobilitetsplan som tagits fram för att främja hållbara resor. Hyresgästerna erbjuds prova-på-kampanjer, det blir små give-aways och möjlighet till att testa olika elcyklar. Brödernas, som öppnar restaurang i en av de bevarande tegelbyggnaderna på området, serverar hamburgare för dagen.

– Vi från K2A ser väldigt mycket fram emot att välkomna dig till vår innergård på Godisfabriken! I vår gröna anda kommer vi i samband med eventet erbjuda dig som bor hos oss en prova-på-period för kollektivtrafiken i Gävle. Vi kommer även visa upp vår elbilspool BoBil som under hösten finns parkerad i det nya mobilitetshuset, berättar William Celsing, förvaltare på K2A.

Även Pure Housings hyresgäster i Tallkotten erbjuds prova-på-kampanj på kollektivtrafiken – samt en månads gymkort på Actic. Alexandra Bankander, hållbarhetssamordnare på Gavlegårdarna, berättar mer om planerna för Godisfabrikens gemensamma fordonspool och tar in önskemål på fordon till poolen.

Trafikplanerare från Gävle kommun deltar och erbjuder dig att testa elassisterade lådcyklar eller elcykel med barnkärra.

– Kom och prata hållbart resande och andra trafikfrågor med oss, hälsar Ingegerd Krantz, processledare hållbart resande på Gävle kommun.

X-trafik informerar om hållbart resande med kollektivtrafiken i Gävle, och Gävle Parkeringsservice om mobilitetshuset Pralinen, parkeringsmöjligheter, ladda elbil och cykelfaciliteter. Del av tiden finns även parkeringsvakt på plats för att svara på generella frågor om parkering i området runt Godisfabriken.

Deltar gör även Gävleborgs första Cykelkök. I lokalerna på Brynäs kan den som vill laga sin egen cykel under tider när volontärer finns på plats. Det är Studiefrämjandet som har startat upp möjligheter för cykelmekande, och söker nu både volontärer och invånare som kan dra nytta av cykelköket som delningsekonomi och gemenskap.

Varmt välkomna!

När: lördag 7 maj 2022, klockan 11.00–14.00

Var: innergården för K2A på Godisfabriken, Styrmansgatan-Andra Tvärgatan

Mer information? Välkommen att kontakta:

Alexandra Bankander, hållbarhetssamordnare Gavlegårdarna

Telefon 070-414 14 48 eller e-post alexandra.bankander@gavlegardarna.se