Lämna intresseanmälan för Pralinhuset!

Nu har intresseanmälan för Pralinhuset äntligen öppnat! 

Pralinhuset med sina sju våningar och 54 bostäder förväntas så redo för nya hyresgäster med flexibel inflytt från och med 1 mars 2024. 

I Pralinhuset hittar du bostäder av hög kvalitet i varierande ytor – från studios till 4 rum och kök. Det läggs stor omsorg på produkt- och materialval. Varje bostad har en tempererad och inglasad del av lägenheten som angränsar till den traditionella balkongen, en så kallad vinterträdgård å cirka 7 kvm som går att anpassa för användning året runt.

På Pralinhusets bottenvåning finns redan ICA Nära Ahlgrens Torg och överskottsvärmen från butikens kylmaskiner kommer att användas till lägenheterna i huset. Den totala energiförbrukningen beräknas därför att ligga på en låg nivå. 

–  Att se tillbaka på tiden sedan vi köpte Cloettas nedlagda fabrik 2014 tills att nu släppa våra första bostäder i denna helt nya stadsdel gör mig både stolt och tacksam. Läkerolfabriken och familjen Ahlgrens viktiga del i Gävles historia får nu leva kvar i en stadsdel där människor kommer leva, bo och verka för lång tid framåt, säger Cathrine Holgersson, VD, Gavlegårdarna.