Historisk nyckelutlämning – första hyresgästerna på Godisfabriken

Våren 2020 hölls spadtagsceremoni för K2A:s kvarter på Godisfabriken och tisdagen den 30 augusti var första hyresgästerna på plats för att kvittera ut sina nycklar. Inflytt sker i omgångar under hösten med start onsdagen den 1 september.

– Jag är jättetaggad på att flytta in, fick tips av en kompis om Godisfabriken, berättar Emma, en av de första hyresgästerna som flyttar in.
Kvarter ligger vid Styrmansgatan och Första tvärgatan, granne med Ahlgrens första fabrik på området. Här blandas fasadmaterial som trä, tegel och plåt i olika jordfärger.

Emma är en av de första hyresgästerna att kvittera ut nycklar till lägenhet på Godisfabriken
Emma är en av de första hyresgästerna att kvittera ut nycklar till lägenhet på Godisfabriken

Husen inrymmer 132 yteffektiva en- till trerumslägenheter, en verksamhetslokal i bottenplan och Godisfabrikens gruppbostäder (LSS) med sex lägenheter samt gemensamhetsutrymmen. Mellan husen har K2A skapat en trivsam och grönskande gård med stekbord och sittgrupper.

Cykling uppmuntras – här finns cykelrum med pump och mekarmöjligheter och innergården har en cykelpump för den som är på språng. Hyresgästerna i K2A:s hus får även tillgång till en för Gävle ny och spännande tjänst, elbilspoolen Bobil. I mobilitetshuset på området finns bilar som bokas via en app.
K2A är ett grönt bolag som grundades 2013. Hållbara bostäder med omtanke om människors och miljöns välmående utgör grunden för verksamheten.