Nya hem med känsla för detaljer

Med en blinkning till tidigare industrier i området planerar Peab Bostad hus med en blandning av tegel och puts. Det nya möter det gamla! Bostäderna, såväl den kvadratsmarta tvåan som fyrorna i etage, är genomtänkta in i minsta detalj.

Byggstart: Preliminärt 2024

Inflytt: Preliminärt 2025/2026

Nya Svanenmärkta hem

Peab Bostad AB vill bidra till en ökad hållbarhet i samhället och därmed också erbjuda en bättre boendemiljö. Nyproducerade flerbostadshus byggs enligt riktlinjerna för miljöcertifieringen Svanen, vilket innebär både sund inomhusmiljö och en begränsad påverkan på miljön. Peab hjälper dig att göra ett hållbart val.

På Godisfabriken kommer Peab Bostad att bygga prisvärda bostadsrätter för många målgrupper, med olika boendeformer och för alla plånböcker. De boende kommer att kunna välja mellan två till fyra rum och kök för olika behov och livsfaser. Man kommer även få skapa sitt personliga hem genom att välja inredning från det fina tillvalssortimentet.

Alla lägenheter får balkong eller uteplats. En del med utsikt över Gavleån och Södra Skeppsbron, andra in mot den gemensamma innergården och några med dubbla balkonger. Högst upp i huset planeras ett par etagevåningar med takterrasser.

Med kvarteret i Godisfabriken bidrar Peab till trygga och levande miljöer. Det innefattar bland annat att skapa mötesplatser för de boende – på gårdar, gemensamma terrasser och i lokaler. Bolaget vill också uppmuntra människor till ett aktivt liv där cykeln står i fokus framför bilen.

Den gröna innergården i söderläge utrustas med sittgrupper, lekytor och odlingslådor. Cykellounge planeras både i gårds- och bostadshusen. Bilen parkeras i stadsdelens mobilitetshus där även den gemensamma fordonspoolen är placerad.

Brf Konfekten

Etapp 1 av två i kvarter 2

Kontaktperson

Peab Bostad

Mikael Fredriksson
073-337 13 30
mikael.fredriksson@peab.se