Ahlgrens park börjar ta form

Gävle kommun bygger Ahlgrens park på godisfabriken och under sena hösten 2022/våren 2023 beräknas parken vara färdigbyggd. Här ska bland annat en spännande lekplats ta form för både små och stora barn. Det kommer finnas ett åtta meter högt klättertorn med nät och rutschkanor vars karaktär för tankarna till en jättelik godismaskin. För de mindre barnen byggs också ett liknande men lägre torn med klätter- och rutschmöjlighet.

I marken som består av plastgjuten gummi placeras studsmattor ut, en fartfylld karusell som är tillgänglighetsanpassad och i en annan del av lekplatsen kan barnen välja mellan gungor i olika modeller. Glädjande är även att familjen Ahlgrens minne lever kvar genom att marken har ett mönster som är inspirerad av godisbilar. Hela lekplatsen ligger inbäddad i frodig grönska och omgärdas av ett stängsel för ökad trygghet.

Ahlgrens park blir dock inte enbart en plats för lekande barn. Med ett stort utegym och multisportarena blir parken också ett attraktivt område för den äldre målgruppen av barn, ungdomar och vuxna att vistas i.

Visualisering gjord av Studio Land.